Yorumlar
E-Mail

Ultras Buffon

8/21/2009 03:06:00 ÖS Gönderen Esclusivo Sportivo
Dikkat ettinizmi diye sormuyorum çünkü ne kadar dikkat edilse de bir kalecinin eldivenin üzerindeki bir yazıyı okumak neredeyse imkansız. Neyse, Juventus ve İtalya Milli Takım kalecisi Gianluigi Buffon'un yukarıda gördüğünüz gibi eldivenlerinde C.U.İ.T Buffon yazar. Buffon ismi tamam da diğedi neyin nesi? O harfler Gianluigi'nin çocukluğu ve gençlik yıllarına uzanıyor.

Açıklamasını yapmadan önce kısa bir tanıtım yapayım: Buffon Toskana bölgesinin Carrare şehrinden geliyor. Onlar kendileri için "Toskanalı değiliz, Carrareliyiz" diyor. Şehrin özelliği anarşist düşüncede insanlar yoğunluğu ve diğer italyanlara nazaran daha az tutucu olmaları. Ayrıca Radikal görüşlü insanların kaçış yeri. Carrareliler şehrine bağlı insanlar. Böyle bir yerde yetiştiği gurur duyuyor. Dolayısıyla da şehrin takımı Carrarese'nin fanatik hayranıymış. Vakti zamanında "Commando Ultra Indian Trips" isimli Ultras'lardan biriymiş.

Ultras; Endüstriyel futbola karşı olan Avrupa ve Güney Amerika'da yaygın olarak bulunan taraftarların oluşturduğu grubun adıdır.

Ultrasların temel ilkeleri

* Maç sırasında hiç oturmaz.
* Ultraslar takımın deplasman maçlarından bile takımı için tezahürat yapar
* Deplasman mevsim zorlukları veya uzaklık onlar için aşılamıyacak şeyler değildir.
* Ultraslar taraftarları bağımsızdır ne yönetim ne de medya işleyişlerine karışamaz

Genel olarak bu gruplar Che Guevara, orak çekiç ve Anarşinin sembolü olan "A" harfi gibi sembolleri ve renk olarakta (anarşizmi simgeleyen) siyah, (sosyalizmi simgeleyen) kırmızı renklerini kullanırlar.

0 Response to "Ultras Buffon"