Yorumlar
E-Mail

7 ölü kedi büyüsü

8/19/2009 02:08:00 ÖS Gönderen Esclusivo Sportivo
Racing Club Buenos Aires Güney Amerika'nın en efsane kulüplerinden biridir. Aslında esas adı Racing Club Avellaneda'dır. Avellaneda, başkent Buenos Aires'in bir liman semti. Aynı semtin diğer takımı ise İndependiente. Dolayısıyla bu iki takım arasındaki rekabet çok farklıdır.




Hikayemiz için biraz çok eskilere gitmemiz gerekiyor. Racing Club, 1915 ile 1918 arası 4 kez Arjantin şampiyonu oldu. 1949 ile 1953 arasında ise toplam 5 kez üst üste şampiyonluğa ulaştı. 1967 yılında ise Kıtalararası Finalinde İskoç Celtic Glasgow ile oynamaya hak kazandı.

Racing Celtic Glasgow'u yenerek Dünya'nın en büyük takımı ünvanını kazanarak adını duyurduğu gibi ezeli rakiplerini kıskançlıktan çatlattı. Fakat ne olduysa o final maçından sonra oldu!

Racing kulübünün kara yılları başladı. Nefret ettikleri rakiplerinin sevincini kaldıramayan İndependiente taraftarları, rakiplerine büyü yapmayı karar verirler. Racing Club taraftarları Dünyanın en büyük takımı olmanın sevincini sokaklarda yaşadığı gece, İndependiente taraftarları geceyarısı gizlici rakiplerinin stadına gierek farklı yerlere 7 tane ölü kedi gömdüler. Ve olan oldu, Racing Club'un çöküşü başladı. Racing'liler yıllar süren aramalara rağmen 7 ölü kediyi bulamadılar. O arayışlar sürerken takım ise günden güne daha da kötüye gidiyor. 1967 yılından itibaren 35 yıl hiç bir hiç bir kupa görmediği gibi 1983'te ikincile lige düştü, ertesi yıl tekrar yükseldi.

Efsane kulüp 1999 yılında ilfasın eşiğine geldi. Yapılan yönetim değişikliğiyle iflastan kurtarıldı. Yakın tarihe kadar kedi aramaları devam etti. Altı kedi bulunurken, biri hala kayıptı. Büyüyü çözmek için papazlar da el attı fakat nafile. Tek çözüm son kediyi bulmaktı.

2001 yılında kulübün başına Reino Meldo getirildi. Getirilmesinin en büyük sebebi seçim kampanyasında büyüyü çözeceğine dahir söz vermesiydi. Merlo sözünü tuttu ve gerçekten ilk iş olarak büyünün üzerinde gitti. Zeminin yanısıra, 1967 yılı ve sonrasında stadın çeşitli yerlerine dökülen bütün betonları yıktırdı. Nihayet son kedi de bulundu. Kedinin bulunmasıyla büyü de sona ermişti ve aynı yıl (2001) Racing Club Arjantin'de şampiyon oldu. Merlo'nun ise heykeli dikildi.

0 Response to "7 ölü kedi büyüsü"