Yorumlar
E-Mail

Maymun 3. kez başkan seçildi

8/19/2009 12:06:00 ÖÖ Gönderen Esclusivo Sportivo

(Belediye Başkanı Stuart Drummond sağdaki)

Bazen Türkiye'de öyle olaylar olur ki, "Olsa olsa zaten Türkiye'de olur" deriz. Ama demek ilginç olaylar sadece bizde olmuyormuş. Örneğin Avrupa'nın en medeni ülkelerinden İngiltere'de Hartlepool Futbol kulübünün kadrolu maskotu Maymun H'Angus, şehrin Belediye başkanı seçildi.
Türk basınına inanamıyorum. Hiç mi araştırmacı, hiç mi yabancı dil bilen yok? Bu haberi artık nerelerinden anladılarsa, "Hartlepool Başkanı, Maskot kılığında seçim kampanya düzenledi" diyerek haberi resmen yemiş. Haberin bütün özelliği gitmiş. Gelelim gerçeğine... Başroldeki arkadaşın adı Stuart Drummond. Üniversite'den sonra Hartlepool FC kulübünde iş bulur ve 3 yıl boyunca Hartlepool FC'nin evinde oynadığı maçlara Amigo Maymun kostümüyle taraftarları coşturur. Drummond, 2002 yılında geyik olsun diye bağımsız olarak Hartlepool Belediye Başkanlığına adaylığını koydu ve seçilirse tüm öğrencilere bedava muz dağıtacağını açıkladı. Tamamen reklam amaçlı kampanyada "yok artık" dedirtecek şey oldu ve Maymun H'angus beklenmedik bir şekilde Liberal Parti'ye 500 küsür fark atarak seçimi kazandı. Bu sürpriz sonuçtan sonra Drummond Hartlepool kulübündeki amigoluk görevini bıraktı. Daha sonra 2005'te yapılan seçimlerde tekrar adaylığını koyan Drummond 4 yıl daha koltuğunu vermemek üzere tekrar oturdu. Son olarak 2009 haziran ayında yapılan seçimlerde de Drummond yarışı önde bitirdi ve üçüncü kez 90 bin nüfuslu Hartlepool'un belediye başkanlığını sürdürmeye hak kazandı.

Bu arada Hartlepool FC ve Maymun ne alaka sorusunu da cevaplayayım... Evvel zaman içinde, ta Napolyon döneminde, bir fransız gemisi Hartlepool'da karaya vurur. Fransız gemisinde bir maymun dışında hiç kimse hayatta kalmamıştır. Fransızların nasıl insanlar olduğunu bilmeyen Hartlepool halkı, maymunu fransız diye ajanlıktan suçlu bularak asmış. Bu hikayeden dolayı Hartlepool FC'nin maskotu Maymun H'Angus'tur.

0 Response to "Maymun 3. kez başkan seçildi"