Yorumlar
E-Mail

8. Lig'den Milli takıma!

8/03/2009 01:17:00 ÖÖ Gönderen Esclusivo Sportivo
FİFA Temmuz ülke sıralamasını güncelledi. Geçen aya göre 1 ülke daha eklendi ve toplamda 203 ülke sıralamada yer aldı. Genelde Türkiye kaçıncı olmuş, ilk 10'da nasıl değişiklikler olmuş onlara bakarız. Siz hiç sıralamanın sonlarına baktınız mı? İnsan bir merak eder bakar. Madem siz bakmıyorsunuz o halde ben sizin için bakıp ilginç bir haber aktarayım.

Haberimizin konusu Anguilla Milli Takımındaki bazı futbolcular. Anguilla; San Marino, Montserrat, Amerikan Samoa ve Papa Yeni Gine ile birlikte FİFA Ülke sıralamasında -1 puanla son sırayı paylaşıyor.

Anguilla, Karibik'te 92 km kare küçüklükte, 13.477 nüfuslu bir ada. Avrupa'ya geri döndüğümüzde, İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısındaki Slough şehrinde 2 bin Anguillalı yaşıyor. Hal böyle olunca bir kaç Anguillalı futbolcu şehrin takımı Slough Town FC ile 8. lig ile eşit olan "Southern League Division One South and West"te top koşturuyor. Jermaine Gumbs, kuzeni Romell Gumbs, başka akrabası Roy Gumbs ve Brian Connor, (bizim Mustafa İzzet gibi; Türkiye'yi görmeden Türk Milli formayı giymesi misali) Anguilla'yı görmeden Milli Takıma çağırıldı ve ilk kez gittikleri ülkelerinde kampa katıldılar. Anguilla, kadrosunda 4 8. Lig futbolcusuyla 2010 Dünya Kupası eleme maçında El Salvador'a karşı "çatır çatır" oynadı. Jermaine Gumbs 23, kuzeni Romell Gumbs 23, diğer akrabası Roy Gumbs 39 ve Brian Connor 40 yaşında. Anguilla Milli Takımında Gumbs sülalesinden 3 futbolcu, Connor sülalesin ise 6 futbolcu var.

Bu arada bir dip not:
ABD'de, Robert F. Kennedy Memorial stadında oynanan El Salvador maçını, Anguilla nüfusunun iki katı sayıda Anguilla'lı izledi. Anguilla 12-0 kaybetti.

0 Response to "8. Lig'den Milli takıma!"