Yorumlar
E-Mail

Hagi, Hagi, Hagi.. ?

11/06/2009 12:37:00 ÖS Gönderen Esclusivo Sportivo

Öncellikle Avrupa Ligindeki iki takımımızı da tebrike etmek istiyorum. Galatasaray maçını el Cezire Televizyonunun ingilizce yayın yapan kanalından izledim. Adam belli ki fuftboldan anlıyor. Yorumları, anlattıkları çok keyifli. Bizim yerli spikerler yabancı dil bilse ve biraz ingiliz veya almanlar nasıl maç sunuyor öğrense. Ama bir an geldi spiker beni hayal kırıklığına uğrattı. skor 2-0 olduktan sonra kamera uzunca süre Gheorghe Hagi'yi gösterdi. İçimden Hagi ile ilgili bir yorum yapmasını bekledim. Spiker ne demesin? "Gördüğünüz gibi tribündeki Dinamo'lu yöneticilerin yüzünden, skordan memnun olmadıkları görüyoruz". E yuh dedim içimden. Sonra düşündüm, Hagi'yi Türk insanı gözünde büyüttü sanki. Hemen arşivleri taradım. Steaua geçmişini yazmıyorum çünkü gerek yok. 1985/86 sezonundan itibaren 4 yıl üst üste şampiyon olan Real Madrid, 1990 yılında Hagi'yi transfer etti. Hagi'li Real Madrid 1990/91 sezonunda Bercelona'nın 11 puan gerisinde ligi üçüncü bitirdi! Ertesi sezon ise yine şampiyon olamadı. Real Madrid Hagi'yi İtalya Brescia'ya sattı. Hagi'nin forma giydiği Brescia o yıl küme düştü! Derken İspanya Liginde 4 yıldır üst üste Şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Barcelona 1994'te Hagi'yi transfer etti. O sezon Barcelona Ligi 4. bitirdi! Bir sonraki sezon'da ise üçüncü olabildi. Baktılar Hagi'yle olmuyor, Galatasaray'a sattılar. Yani özetle, Real Madrid'te oynadığı yıllarda Barcelona, Barcelona'da oynadığı yıllarda Real Madrid şampiyon oldu. Brescia'yı da küme düşürdü. Hagi kariyerinin en parlak yıllarını Galatasaray'da yaşadı. Ha burda, Hagi Galatasaray'a üst üste şampiyonluklar yaşattı, UEFA Kupasını kazandırdı demek, diğer futbolculara karşı saygısızlık olur!

3 Response to "Hagi, Hagi, Hagi.. ?"

  1. Murat Koray Said,

    Ama aynı zamanda milli takımda da harikalar yaratıyordu... Messi de tek başına şampiyon yapmıyor ama o farlı bir oyuncu... Hagi de o özel oyunculardan biri... O nedenle Barca, Real vs en üst düzel takımlarca transfer ediliyorlar... Alex o klasmanın bir altında kalıyor...

    Posted on 6 Kasım 2009 15:10

     
  2. ... Said,

    Türkiyeye gelen,tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi futbolcusunu da beğenmiyorsunuzya..haberlerinize şüpheyle bakmaya başladım.

    Posted on 6 Kasım 2009 17:20

     
  3. Adsız Said,

    Fero kardeş, yazan arkadaş beğenmiyorum dememiş ki. Taraflı bir yorum da değil. Sadece Hagi'mizin kariyerinde yaşadığı veya yaşamadığı detayları yazmış. Ben ve eminim gibi Galatasaraylı bir çok insan bu yazılanları detayına kadar bilmiyordu. Bunu türk basınımız bile bulamazdı bence. Bu yüzden bu ilginç araştırmadan dolayı tebrik ediyorum. Bu yazıyı okuduktan sonra kendi kendime düşündüm, Türklerin ve Romenlerin yer almadığı bir ankette Hagi acaba kaçıncı sırada yer alır diye. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. düşündüm Ama tabi bana sorarsan, Hagi Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı futbolcudur o ayrı... i love you Hagi:)

    Posted on 6 Kasım 2009 17:53