Yorumlar
E-Mail
Top, gitar, incil, ot ve aşk. Bob Marley, herkesin birbirine pas attığı bir dünya hayal ediyordu...
8. Lig'den Milli Takıma futbolcu alınır mı? Alınır. Hem de aynı sülaleden bir kat futbolcu...
Futbol tarihine geçen en ilginç futbol maçı! FİFA bu maçın dünyaya duyulmasını istemedi...
Samuel Weller Widdowson. Bu isim çoğumuza hiçbirşey ifade etmez. O olmasaydı futbol çok farklı oynanırdı...
Franco bir emirle tarihi değiştirdi. Ve ilk Avrupa Şampiyonası, neredeyse sonuncusu olacaktı...
7 ölü kedi
Rakip takım taraftarları 7 ölü kedi büyüsü yaptı, dünyanın en iyi takımı 35 yıl bellini doğrultamadı...
12. Adamın tarihi
"Jugador Numero 12", türkçesi 12. Adam. Hikayesi Güney Amerika'nın ünlü bir kulübünden çıkmıştır...
Jim Thorpe
Jim Thorpe, 100 yılın gelmiş geçmiş en iyi atletiydi. Ama hakketiği üne kavuşamadan öldü...
Futbol sahalarına çeşitli yabancı maddeler atılır. 1971'de atılan bir kola kutusu nasıl tarih yazdı?...
Herbert Chapman... Futbolu seviyorsak, günlerce tartışabiliyorsak, bunu onun sayesinde yapıyoruz...

Dünya`nın en iyi konumlu Stadı: İnönü

İsveçli gazeteci Lars Nylin, yaptığı araştırma sonucunda İnönü Stadını "Dünya'nın en iyi konumlu Stadı" olarak tayin etti. Araştırmacı gazeteci Nylin, İnönü Stadını neden en iyisi seçtiğini öğrenmek için tıklayın.
İnönü Stadı

Galatasaray Facebook´ta 1 numara!

"Galatasaray fan page" toplam 1.9 milyon üyeye sahip. Spor kulüpleri kategorisinde en çok taraftarı bir araya getiren Galatasaray fan page, rakiplerine ezici bir üstünlük sağlıyor. 2. M.United, 3. NY Yankees!
Galatasaray Facebook´ta 1 numara

Dünyanın en büyük kulübü: Fenerbahçe

Ne R.Madrid, ne Barcelona, ne de Man.United. Dünyanın en büyük kulübü Fenerbahçe. Bu benim değil, Almanya'nın yerel gazetelere servis yapan bir Haber Ajansın ve İsviçre'nin en çok satan gazetesinin iddiası.
Fenerbahçe

Esclusivo Sportivo bigilsayar tahminleri

Bildiğimiz iddaa programının bir başka şekli, kupon yapanlara büyük yardıonı dokunacak. Takımların son performansına göre hesaplanan yüzdeler ve tahminleri kaçırmamanızı tafsiye ediyorum. Bol şanslar!
Esclusivo Sportivo bigilsayar tahminleri

Bilgisayar Tahminli İddaa Programı (30 Ekim-2 Kasım)

10/30/2009 07:14:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar




10 futbolcu kaçırılıp infaz edildi!

10/28/2009 09:18:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Venezuela, Dünya Güzellik yarışmalarında her zaman ilk zirveye oynamıştır. Hatta bir çok ünya Güzeli çıkarmıştır. İzlediğim bir belgeselde, Venezuela'da aileler kızlarını sırf güzellik yarışmasına katılması için küçük yaşta eğitmeye başlıyor. Brezilya'da futbol nasıl popülerse, Venezuela'da güzellik yarışması ekmek kapısı olarak görülür. Ama futbolla pek beklenen başarı gelmese de, maalesef kötü haberler geliyor. Geçtiğimiz hafta Venezuela'dan gelen haber futbol dünyasını bomba gibi düşmüştü. Amatör Fernandez Feo takımı, Kolombiya'dan gelen konuk Los Maniceros takımı ile maç yapıyordu. Maçın ilk yarısı sona erdi. Futbolcular dinlenirken, Teknik Direktörler ikinci yarının taktiğini anlatıyordu. Aniden sahaya bir kaç kamyon girmesiyle şaşkınlık yaşanır. Kamyonlardan inen silahlı kişiler konuk takımın futbolcu listesini istedi. Sayılan 11 isim komyona bindirilip kaçırılır. 2 hafta ortadan kaybolan rehinelerin 10'u başının arkasından silahla vurularak infaz edildiği ortaya çıktı. Her bir ceset farklı bir yere bırakılmış olarak bulundular. Sadece ölü numarası yapan 18 Manuel Junior Cortes isimli genç yara alarak kurtuldu. Söylenenlere göre bu işin arkasında kolombiyalı ELN örgütü veya yeni kurulmuş bir Venezuela örgütünün parmağı var. Bu olaydan sonra iki ülke arasında gerginlik büyümeye başladı. Kolombiya hükümeti olayı örtbas etmek için araştırmaları geciktirdiği için komşusunu suçlarken, Venezuella hükümeti de öldürülen kişilerin terör örgütü mensubu olduğuna dair kanıtları olduğunu ima ediyor.



"Vallahi hepinizi döverim lan, doğru yönetin şu maçları!"

10/28/2009 08:10:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Bizde hakemler yine verdiği veya vermediği kararlarla gündeme gelmeye başladı. Bir süredir sessiz sedasız gidiyorduk ne güzel. Neyse, bizim hakemlerimiz dua etsin Ukrayna Liginde düdük çalmıyorlar. Shakthar Donetsk kulübü başkanı Rinat Akmetov hakemleri dövdürmekle tehtid etti. Zaten geçmişi karanlıklarla dolu olan, yükselişinde ölümler ve mafya vari olaylardan sonra ülkenin en zengin işadamlığına kadar yükselen eski boksör Akmetov, hakemler kendine çeki düzen versin yoksa ağızlarını burunlarını kıraracağını söylemiş. Hakemler için iyi olmayacağını tahmin edebiliyorum. Zaten o da o raddeye gelmesini istemiyormuş,"Eğer beni biri çılgına çevirirse, hiç bir şeyin garantisini veremem" diye ekleme yapmış.



Galatasaray 2.'liğe yükseldi!

10/28/2009 02:26:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Ve Galatasaray 2. sıraya yükseldi. Avrupa Ligi müsabakasında en fazla puan toplayan takımlar sıralasında Galatasaray bir basamak yükselerek ikinciliğe oturdu. Fenerbahçe'nin lider Steaua Bükreş'i yenmesiyle romen takımı üçüncülüğe düşerken, ezeli rakibine iyilik yapmış oldu. Basel de deplasmanda galip gelince liderliğe yükseldi. Fenerbahçe ise 13. sıraya tırmandı.



Galatarasay Fan Page'ten Federasyon'a mailli tepki

10/28/2009 02:05:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 24 yorumlar


2.1 milyon üyesiyle Galatasaray'ın en büyük taraftar toplulugu olan Facebook Galatasaray Fan Page, Türkiye Futbol Federasyonu'nu mail yağmuruna tuttu. Hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sırası, öncesi ve sonrası yaşananlara tepki gösteren milyonlarca taraftarlar, Federasyona'a sorular ve açıklamalar içeren mail ile hem tepkilerini dile getiriyor, hem de verilecek cezalarda adil kararlar verilmesini talep ediyor.



Bilgisayar Tahminli İddaa Programı (27-29 Ekim)

10/27/2009 11:44:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar



Ben hep yenilmeye mahkum muyum?

10/25/2009 11:15:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 3 yorumlar

İTİRAZIM VAR

Ben hep yenilmeye mahkum muyum
Ben hep ezilmeye mecbur muyum

İtirazım var bu yalan dolana
Benim şu dertlere ne borcum var ki
Tuttu yakamı bırakmıyor

Benim mutlulukla ne zorum var ki
Bana cehennemi aratmıyor

Fenerbahçe taraftarların buluştuğu antu.com, giriş sayfasına Müslüm Baba'nın "İtirazım var" parçasını hatırlatmış. Baba'nın Sandık albümünde yer alan parçasını, Rober Hatemo'dan dinlemek isterseniz siteyi ziyaret edin derim. Çirkin olaylar dışında, derbilerin en güzel yanı da maç sonrası atışmalar. Bu ayrıntıyı geçerek maça dönelim;

Fenerbahçe sahasında, Galatasaray'a karşı oynadığı son 10 maçı da kazandı. Fenerbahçe tarihinde bu galibiyet serisini yakaladığı başka bir takım yok. Maçtan sonra bana gelen telefonlarda söylenenlere göre Galatasaray yönetimi maçtan sonra toplanmış ve karar vermiş. Bundan böyle Saraçoğlu Stadına gelmeyecekmiş, 3-0 hükmen olsun onların olsun demişler. Herhalde bir süre daha espiriler havada uçacak anlaşılan. Maçta gelecek olursak, Fenerbahçe ilk yarıda oynadığı futbolu sezon sonuna kadar devam edttirebilse, ligi tek mağlubiyetle şampiyon olarak bitirirler. Ama Fenerbahçeli futbolcularda yıllardır motivasyon sorunu olduğu için bu biraz hayal. Galatasaray ise beni şaşırttı. Ben kıran kıran çift taraflı bir maç bekliyordum. Ki izlenimlerimde futbol anlamında Galatasaray Fenerbahçe'den bir santim daha iyi oynuyordu ve çekişmeli bir maç olur diye düşündüm. Gol dışında 1 pozisyonları vardı onun dışında doğru düzgün bir organize atak geliştiremediler. Galatasaray bu sezon en kötü futbolunu oynadı. Hakemler de az hata yapmadı! İlk gol ofsayt gibi görünse de bence değildi. Ama onun dışında alakası olmayan pozisyonları ofsayt diye kestiler. İlk yarı Servet'in Lugano'yu ceza sahası içinde boğazından çekip indirmesi penaltıydı. Alex'in düşürülüşünde Leo Franco'nun teması var ama düşecek kadar mı, bence tartışılır. Keita'nın Carlos'a sağ kroşesi tartışmasız kırmızı kart. Carlos da, koala gibi bacak ve elleriyle Keita'ya tutunarak sarı kartı hak etti. Maçtan sonra takip ettiğim bir çok Galatasaray sitelerinde kızgın olmalarına rağmen mantıklı yorumlara rastladım. Neredeyse tamamı yenilgiyi takımın kötü futboluna bağlamış. Fenerbehçeli taraftarlar ise hayatlarından memnun. Fenerbahçe galibiyeti hak etti. Biraz daha şanslı olsa yine bir fark olabilirdi. Bir derbi daha geride kaldı. Fenerbahçe'ye tebrikler, Galatasaray'a geçmiş olsun.



Pes... Türkiye'ye mahsus traji komik skandal!

10/25/2009 02:20:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 1 Response

Sadece Türkiye'de gerçekleşecek bir olay yaşandı bugün. Ankara'da düzenlenen 2009 Başkent Rallisinde polis, yarışan arabaları durdurup pilotlardan ehliyet ruhsat istedi. Hızlı gidenlere de ceza kesti. Polis beylere ihbarda bulunmak istiyorum: İstanbul Park pistinde her mayıs ayında ehliyeti ve ruhsatı olmayan yabancı şoförler 300 basıyor bilginize.



Bilgisayar Tahminli İddaa Programı (23-26 Ekim)

10/23/2009 01:55:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar




Anlat bize dos Santos

10/22/2009 10:01:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 1 Response
İlker Yasin'den kurtulmanın yollarını ararken, Emre Tilev sağolsun onun izinde gidiyor. Yıllarca Şampiyonlar Ligi maçlarını bize işkence haline getiren spikerlerden bir tanesi de Emre Tilev. Maça heyecan katmanın yolunu zırvalama cümleler kurmaktan geçtiğini sanıyorlar herhalde. Bunlar maç öncesi, "Neler söyleyebilirim, hangi cümleler ilgi çeker, izleyenleri nasıl gaza getirebilirim" diye çalışmıyorsa aha böyle olayım. Allah'tan maçta fazla gol olmadı da 2-3 inciyle geçiştiriverdi Emre Tilev:

"Anlat bize dos Santos, bu nasıl kaçar?" maç izlerken kaçan pozisyona mı üzüleyim, duyduğum bu soru ya mı kızayım!

"Barajada iki ajan var" Nicolai Ceausşescu'nun ajanları mı Emre ne ajanı? Romanya'daki komunizm biteli, adam idam edileli yıllar oldu. Kalmadı öyle ajan majan.

"Kramponla da oynarım, kramponsuz da oynarım, her türkü oynarım" diyormuş kramponları çıkan Lugano.



İnönü'de farklı bir Beşiktaş görme dileğiyle!

10/21/2009 11:59:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

İki takım da ülkesinin son şampiyonu. Şu an ki güncel puan cetveline baktığımızda Wolfsburg 5., Beşiktaş 7. sırada. Wolfsburg'un kadro değeri 150 milyon, Beşiktaş'ın 100 milyon euro. Maç da bu kıyaslamaya paraleldi diyebilirim. Beşiktaş'ı, hele ilk yarıda tanıyamadım. Geçen yılın şampiyon takımından eser yok. Allah'tan Wolfsburg'un ön lastiği Grafite patladı da Beşiktaş kendine geldi. Grafite tokadı İbrahim'e attı ama sanki 21 futbolcu da hissetti. Wolfsburg'lar şamardan neye uğradığını şaşırdı ve afallarken, Beşiktaş da tokatla biraz olsun kendine geldi. Benim gördüğüm kadarıyla hakem üçlüsü yanlış kararla Beşiktaş'ın 3 pozisyonunu ofsayt diye kesti! Neyse artık, olan oldu. İkinci maçta Grafite (Kurşun kalem) yok. İnşallah İnönü'de farklı bir Beşiktaş izleriz.



Fenerbahçe kazanırsa, Galatasaray sevinecek!

10/21/2009 04:38:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Daha önce de yazdığım gibi, Galatasaray Avrupa Liginde başka sadece Grup maçlarına değil, farklı bir kulvarda da yarışıyor. Galatasaray, yarın oynanacak maçlardan sonra, Avrupa'nın zirvesine yerleşebilir. Ama bunu tek başına yapamayacak. Kimin yardımına ihtiyacı var? Fenerbahçe! Fenerbahçe, Avrupa Ligi müsabakalarında en çok puan toplayan Steaua Bükreş'i yener veya berabere bile kalırsa, Galatasaray'ın alacağı bir galibiyetle zirveye oturma ihtimali var. Sıralamadaki 2. FC Basel de komşu CSK Sofya'da puan bırakırsa Galatasaray 3 puanı alıp 21 puanla Avrupa Liginde en fazla puan toplayan takım olacak.



8 maçın 5'ini konuk takım kazandı

10/21/2009 12:01:00 ÖÖ Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

İlginç bir gece oldu. Şampiyonlar Liginde oynanan 8 maçta sadece 1 ev sahibi takım kazanabildi. Kazanamayan ev sahibi takımlar da boru değil. Barcelona, İnter, Liverpool, Rangers vs... Bir gecede oynanan 8 maçtan 5 deplasman takımın galip gelmesi sık rastlanacak bir durum değil.



Popescu: "Ben Galatasaray'ı tutuyorum"

10/20/2009 02:18:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Galatasaray'ın eski yıldızlarından Gheorghe Popescu, Avrupa Ligi maçında Sarı-Kırmızılı takımı tutacağını açıklayınca Romanya karıştı. Kariyerinin en güzel günlerini Ali Sami Yen'de en karanlık dönemini ise Dinamo'da geçirdiğini anlatan Popescu, yarınki maçla ilgili görüşleri sorulunca "İki takım için de zor geçecek. Dinamo maçın başındaki baskıyı kırmak zorunda. Türk takımı hâlâ evinde rakiplerini afallatıyor. Bununla birlikte Marin Ion'un öğrencileri, baskı karşısında çok iyi oynuyor. Bununla birlikte Dinamolu oyuncuların uyum sorunu var" diye konuştu. Popescu, "İki takımın da formasını giydin. Perşembe günü hangi takımı tutacaksın" şeklindeki soruya da "Açıkça Galatasaray'ı. Dinamo'da da oynadım ama Galatasaray ile karşılaştırılamaz bile. Ali Sami Yen'de Barcelona ile birlikte kariyerimin en güzel dönemiydi. En zor günleri ise Dinamo'da yaşadım. Bu yüzden Dinamo beni ilgilendirmiyor" karşılığını verdi. Galatasaray'dan kimsenin arayıp Dinamo hakkında kendisine bilgi vermediğini de sözlerine ekleyen Popescu, "Milliyetçi olmamam hoş görülebilir çünkü bu iki farklı takımın maçı. Romanya Milli Takımı olsa o başta. Ben böyle hissediyorum" dedi. Popescu'nun bu sözleri Romanya'da infiale yol açtı. Rumenler, taraftar forumlarında Popescu'ya ağır küfürler yağdırdı. Rumenler, Mihaloğlu Ali Paşa'nın 1479'da Erdel'e tertip ettiği akında şehit olan 20 bin akıncının şehit olmasını hatırlatıp, Galatasaray'ın da aynı akıbete uğrayacağı yorumlarını yaptılar.



Ailton 6. Lig'e doğru

10/20/2009 02:07:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Tosun haline rağmen süratli olduğu için Almanya'da ona yuvarlak şimşek derlerdi. Az gol de atmadı. Derken Beşiktaş'a geldi ve geldiği gibi de gitti diyebiliriz. Türkiye macerasından sonra gitmediği yer kalmadı. 3 yıl içinde toplam 10 takımda daha şansını denedi. Son olarak Cin'de Chongqing Lifan F.C.'ye transfer oldu. Ama belli ki bizim Ahmet Dursun gibi o da oraya pek alışamamış. Yakında Almanya 6. Lig takımı Uerdingen ile anlaşmaya yapılacak. Amatör olarak tabi ki. Nerden nereye...



Son 9 dakikada 9 golle gelen Şampiyonluk!

10/17/2009 02:18:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 2 yorumlar



Brezilya Bölgesel ligde oynanan bir maçta, son 9 dakikada 9 gol atıldı. İlk yarısı golsüz biten maçın 80. dakikasına gelindiğinden Viana Esporte Clube, Chapadinha karşısında 2-0 öndeydi. ne olduysa o dakikadan sonra oldu. 91. dakikada başlayan gol yağmurundan 9 gol çıktı ve Viana Esporte Clube maçı 11-0 kazandı. Ne tesadüftir ki, Viana Esporte Clube böylece en yakın rakibi Moto Clube'yi averajla geçerek şampiyon oldu. "Ne olduğunu biz de anlamadık. Takım halinde genel bir elektrik kesintisi yaşadık" diyor Chapadinha Teknik Direktörü Gil Lopes. Brezilya Federasyonu bu bahaneyi yemedi tabi ki ve maçı incelemeye aldı.



Öpüşe öpüşe Dünya Kupası'na!

10/17/2009 01:41:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Bosna-Hersek Milli Takım Teknik Direktörü Miroslav Blazevic, 2010 Dünya Kupası'na gitmelerindeki sırrını açıkladı. Futbolcular arasındaki havayı ısıtmak için birbirleriyle dudak dudağa öpüştürmeleri talimatını vermiş. Bir hırvat web sitesindeki köşe yazısında bu sırrı açıklayan Blazeviç,"Birbirlerini dudaklarından öpmelerini söyledim ve onlar da yaptı. Futbolcular arasındaki sıcak atmosferi sağlayamazsanız başarılı olamazsınız" diyor.. Hocam, bizim milli takımın başına geçme ihtimalin vardıysa da, bu saatten sonra biraz zor görünüyor!



9 yaşındaki veletin mükemmel golü

10/16/2009 03:08:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar


Klibi izlemeden önce Buz hokeyi'ne uzak olan arkadaşlara açıklayayım; buz hokey sopasının ucu çok hafif içe kıvrıktır. Fakat kesinlikle puck adı verilen katı plastik diski kavrayacak kadar kıvrık değildir. Yani puck'ı kaldırmanız kolay bir iş değildir. Havalandırsanız bile, havada vurmanız da başka bir beceri gerektirir. Boston'da minikler maçının penaltı atışları sırasında 9 yaşındaki veletin attığı gole bir bakın derim.



Popstars a la Almanya

10/16/2009 12:03:00 ÖÖ Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Esra Aksoy 19, Aytuğ Gün 21 ve Elif Demirezer henüz 16 yaşında. Bu üç isim büyük olasılıkla kimseye birşey ifade etmiyordur. Ama Almanlara sorsanız, onları tanımayan yok. Bu 3 Türk genci Almanya'da yayınlanan Popstars yarışmasında, Las Vegas'ta yapılan finallere kalmaya hak kazandı. Dün ise bir tur daha geçtiler. Yarışmayı alman Pro7 kanalı yayınlıyor. İsterim ki bizim Popstars özentileri de bir gün oturup izlesin. Olaya profesyonelce yaklaşmak, yarışmacıları eğitmek, motive etmek ve projeyi reyting amacı olarak değil de gerçek anlamda profesyonel müzisyenler yetiştirmek nasıl olurmuş öğrensinler. Almanya'da yapılan Popstars yarışmalarında birinci olanlar, gerçek anlamda star oluyor. Sadece birinciler de değil, finallere kalanların çoğu menajerler tarafından kapılıyor. Bizde belki bir tane adam gibi birinci çıktı Barış Akarsu. Ama maalesef onu da kaybettik. 16 yaşındaki Elif yarışmacılar arasında en küçüğü ve favori olarak gösteriliyor. Son finale daha çok var. Gurbetçi futbolculardan sonra yeni gurbetçi Tarkan'lara ve Hadise'lere hazır olun.



LeBron James'te domuz gribi şüphesi!

10/15/2009 06:25:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Cleveland'in yıldızı LeBron James ve takım arkadaşları Darnell Jackson ile Coby Karl, domuz gribine yol açan H1N1virüsünü kapmış olma ihtimali üzerine duruluyor. Üçlü yakın zamanda teste tabi tutulacaklar. Domuz gribindeki aynı semptomları yaşayan James ve arkadaşları, takım ile çalışmalara katılmıyor.



Lizerazu Avrupa Şampiyonu oldu!

10/15/2009 06:04:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Bixente Lizarazu'yu hatırlarsınız. Fransız Milli Futbolcu, en son Bayern Münih'te oynadı. Başarıları Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu,
Dünya Kulüpler Şampiyonluğu gibi bir çok ünvanı daha var. Bir süre önce futbola veda etti. Genelde bırakanlar hocalığa soyunur. Lizerazu meğer futboldan çok sörf yapmayı ve japon dövüş sanatı Jiu Jitsu sevmiyormuş. Sevmekle kalmayıp, Jiu Jitsu'da Avrupa Şampiyonasına katılıp şampiyon bile oldu!



Bana inanmayanlar gelsin saksafon çalsın!

10/15/2009 05:38:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Olur da Arjantin'i Dünya Kupasına götürürse, kendisini eleştirenlere ağır konuşacağını tahmin ediyordum Maradona'nın. Ama bu kadar açık sözlü söylemesini de beklemiyordum. Maçtan sonra yaptığı açıklamaya, bayanlardan özür dileyerek başladı,"Bana inanmayanlar, şimdi hepiniz gelin bana saksafon çalın!"... ben yine de kibarca çevirdiğimi söyleyeyim!



Sporcular ve ilginç uğurları #3

10/15/2009 05:19:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Bazı futbolcular maç sonunda tozluklarını taraftara verir, kimi atar, kimi eskiyince yenisini alır. Fulham'ın kalecisini Mark Schwarzer, 16 yaşından bu yana hep aynı tozlukları giyiyor. Başka deyişle tam 20 yıldır.



B.Münih Şampiyonlar Ligi'nden men cezasıyla karşı karşı!

10/14/2009 07:57:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Bayern Münih'in önümüzdeki günlerde başı çok ağrıyacak gibi görünüyor. Öyle ki, Şampiyonlar Liginden atılması gündemde. Alman otomotiv devi Audi, B.Münih'in sponsoru ve kulübün %10'unu almak üzere. Almanya Liginde bu sorun birşekilde çözüldü ama Avrupa müsabakalarından olay farklı. UEFA kuralları gereği bir şirket, Avrupa müsabakalarında birden fazla kulüp üzerinde söz sahibi olamaz. Audi VW'ye ait. VW de Beşiktaş'ın grubundaki alman Wolfsburg takımının sahibi. Hal böyle olunca VW iki takım üzerinde etkisi olmuş oluyor. UEFA yakın bir zamanda karar verecek. Tabi bu durumda Wolfsburg'u da bir tehlike bekliyor olabilir mi göreceğiz.



Çek gazetesinden San Marino'ya teşvik primi

10/14/2009 03:38:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

3. Grupta Çek Cumhuriyetinin durumu kiritik. Grup İkincisi olması bu akşam Kuzey İrlanda galibiyeti bile yetmiyor. 2. Sıradaki Slovenya'nın San Marino'ya yenilmesi lazım. Çek Blesk gazetesi, San Marino'lu futbolculara hayatlarında göremeyecekleri bir teklif götürdü. "Slovenya'yı yen, al 50 bin euro'yu" diyor. Tabi teşvik primi vermekle bu iş bitmiyor. San Marino grupta oynadığı 9 maçı da kaybetti, 1 atıp 44 gol yedi. Takım kaptanı Andy Selva,"Kazanmak için elimizden geleni yaparız ama biz gol bile atamıyoruz" dedi. Maç sonuçlarını merakla bekliyoruz. Bizim spor gazeteleri de abuk zubuk haberler yapacağına Estonya'ya böyle bir teklif götürseydi ya! O zaman bizim çocuklar Belçika karşısında farklı oynardı.



Kaçırılan maskot 1 yıl sonra teslim edildi

10/14/2009 03:14:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Emma İrlanda'da

Emma Washington'da


Emma'nın yolladığı kartpostaller

Emma'nın gezdiği ülkeler

Emma 1 yıl sonra teslim edildi

BVB Dortmund kulübünün maskotu arı Emma, bundan 1 yıl önce Dortmund kulübünün lokalinden kaçırılmıştı. Bu bizim Greame Souness'in bayrak dikme olayı veya Fenerbahçelilerin İnönü stadına yaptığı truva saldırısı gibi bir durum. Taraftarlar ilk başta, o günlerde lokale gelen iki Schalke'li taraftardan şüpheleniyordu. Ancak daha sonra gelen bir mektup, kaçıranların Hollandalı 4 pilotun kaçırdığını ortaya çıkarmıştı. Mektupta Emma'yı 1 yıl sonra tekrar getireceklerini yazmışlardı. Emma ise kaçırıldığına üzülmüş değil, aksine hayatından çok memnundu. Emma 1 yıl içinde 17 ülke gezdi. Emma, gittiği her ülkeden kartpostal ve fotoğraf göndererek lokaldekilere son durumunu anlattı sevgilerini gönderdi. Söz verildiği gibi Emma tekrar lokale teslim edildi.



Boksör Klitschko meclisi ringe çevirdi

10/14/2009 01:59:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Ukraynalı eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu Vitali Klitschko'nun partisi "Block Klitschko" meclisi ringe çevirdi. Klitschko Yolsuzluğun önüne geçecek önergenin mecluste kabul edilmesinden düzenlenen ilk toplantıda yolsuzlukla suçlanan rakip partililerle kavgaya girişti. Bazı milletvekillerin fiyatının çok altında toprak sattığı için tartışma çıktı. Klitschko (beyaz gömlekli) yumruklarını konuşturmadı. Olayların tam ortasında olan başkan Klitschko, kendini frenledi ve yumruklarını savurmadı. Herhalde 1-2 yumruk sallasaydı rakip partiden pek ayakta kalan olmazdı.



100 yaşında 3 altın madalya aldı!

10/14/2009 01:57:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Sydney'de düzenlenen World Masters Oyunlarında 100 yaşındaki Ruth Frith, disk, çekiç ve gülle atmada 3 altın madalya aldı. Frith rakiplerini geride bıraktı diyemem çünkü rakibi yoktu. 100 ile 104 yaş arası kategorisinde katılan tek yarışçıydı. Hal böyle olunca ne ikinci ne üçüncü olma şansı vardı dolayısıyla katıldığı üç disiplinde de birinci oldu. Frith, 74 yaşındayken torun bakmaktan sıkılınca, kendini bu oyunlara vermiş ve 26 yıldır katılıyor.



İçinde Formua 1 pisti geçen otel!

10/13/2009 01:30:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Yaparsa araplar yapardı zaten. 1 Kasım tarihinde formula 1 yarışının yeni ayağı Abu Dhabi Grand Prix'sine sahne olacak. Yarış pisti, yeni yapılan Yas Hotel'in içinden geçiyor. Otelin yarısı karada, yarısı denizin üzerinde. Dış cephesi tamamen camlarla kaplı. Otel misafirleri yarışın tam ortasında yer alacak desek yeridir.



Sporcular ve ilginç uğurları #2

10/11/2009 12:04:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

MMA dövüşçü Lyoto Machida (sağda) her gün kendi idrarını içiyor! Kendi idrarını içmesi ona ilaç gibi geldiğini düşünüyor. Belki de haklıdır, Machida bugüne kadar hiç bir maçını kaybetmedi.



Hedef 2014 Dünya Kupası

10/11/2009 11:51:00 ÖÖ Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Dünki maçlardan sonra hiç yazasım gelmiyor. Bir gram umudum vardı, onu da Estonya yedi. Bize karşı oynadıkları futbolu Bosna karşısında oynasalar şu an hala play off hesapları yapıyor olacaktık. Grupta bizden zayıf takımlara kaybettiğimiz puanların ne kadar önemli olduğunu şimdi anladık herhalde. Artık başka bahara! Ev sahibi Güney Afrika dışında kupaya gitmeyi garantileyenler ülkeler:

Hollanda
İngiltere
İspanya
Almanya
Danimarka
Sırbistan
İtalya

Bezilya
Paraguay
Şili

Gana
Fildişi Sahilleri

Avustralya
Japonya
Güney Kore
Kuzey Kore



Sporcular ve ilginç uğurları #1

10/10/2009 05:11:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Sporcuların ilginç Sakatlıkları senisinden sonra, şimdi de sporcuların çok ilginç uğurlarını seri halinde yaklaşık 2 hafta boyunca günlük eklemeyi düşünüyorum. Aralarında "yok artık!" dedirten uğurlara şahit olacaksınız. Açılışı NBA' ile yapalım. Dallas Maverick'li Jason Eugene Terry, maç sırasında tam 5 adet çorap giyiyor ve maçtan önce tavuk dışında hiç birşey yemiyor. Ayrıca maçtan bir önceki gece, yarınki rakip takımın şortuyla yatağa giriyor.



Ölene kadar faul!

10/10/2009 04:50:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Sutopu'nda faul de başka oluyor tabi. Hollandalı iki kardeş, rakip oyuncuyu suda boğmaya kalkışmış. 22 ve 17 yaşlarındaki kızlar öldürmeye teşebbüs yüzünden hakim karşısına çıkmayı bekliyor. İlk cezayı Federasyon kesti; 3 yıl men cezası. Mahkeme kararı 22 Ekim tarihinde belli olacak.



İskandinav birliği Portekiz'i ağlatabilir!

10/10/2009 11:28:00 ÖÖ Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

2010 Dünya Kupası elemelerinin en önemli maçları 1.Grup'ta oynanacak. Grubun favorisi olarak gösterilen Portekiz'in elenmesi söz konusu. 18 puanlı lider Danimarka 16 puanlı ikinci İsveç ile oynuyor. Eğer iki İskandinav ülke, Eurovision şarkı yarışmalarında olduğu gibi el ele verirse, 13 puanlı Portekiz'in hayalini suya düşürürler biz de Cristiano Ronaldo'suz bir Dünya Kupası izleriz. Danimarka İsveç'e bir kıyak yapıp 1 puan verirse, İsveç son maçında Arnavutluk karşısında en kötü beraberlik bile alsa, Portekiz'e Macaristan ve Malta galibiyetleri bile yetmez. Bu akşam bile Ronaldo ve Portekiz'in gözyaşlarına tanık olabiliriz.

Danimarka-İsveç maçını izlemek için tıkla 1
Portekiz-Macaristan maçını izlemek için tıkla (yakında)





Enemy at the Gates 2009

10/10/2009 10:42:00 ÖÖ Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Enemy at the Gates (Kapıdaki Düşman) filmini izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. 1943 Stalingrad Muharebesi'nde, Sovyet keskin nişancı Vasily Grigoryevich Zaytsev (Jude Law) ile Nazi binbaşı keskin nişancı Erwin König (Ed Harris) arasında geçen müthiş, nefesleri kesen mücadelesini anlatıyor. Stalingrad Muharebesi veya diğer adıyla Stalingrad Savaşı, Nazi ordusu ile Kızıl Ordu arasında Stalingrad kenti için yapılan savaştır. Tüm tarihçiler tarafından II. Dünya Savaşı’nın kesin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Bu savaş, tarafların tüm güç ve azimlerini ortaya koydukları, kıran kırana süren ve sonuçta tarihin en kanlı savaşıdır. Bugün 2010 Dünya Kupası elemeleri 4. Grup'ta Rusya, Almanya'yı konuk ediyor. Bu kez iki ülke Stalingrad'ta değil, Moskova'da karşı karşıya geliyor. İki ülke de bu maça 1943 Stalingrad Savaş'ının tekrarı gibi bakıyor. Rusya rakibini yenerse Azerbeycan maçı öncesi liderliğe yükselecek ve çok büyük avantaj sağlamış olacak.


Rusya-Almanya maçını izlemek için tıkla 1




Hedefimiz "en iyi ikinciler" sıralaması!

10/10/2009 10:17:00 ÖÖ Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Milli Takımımızın en önemli 5 günü geldi çattı. Bugün Belçika, çarşamba Ermenistan maçımız var. İki maçı da kazanmak mecburiyetindeyiz, ayrıca Bosna-Hersek'in hem Estonya hem İspanya'ya puan kaptırmasını bekliyoruz. Gözümüz liderlikte değil, zaten İspanya tapusunu alalı çok oldu. Bizim gözümüz ikincilikte. En iyi ikinciler sıralaması hakkında daha önceden açıklama yapmıştık.



Ermenistan-İspanya maçını izlemek için tıkla 1 2
Estonya-Bosna-Hersek maçını izlemek için tıkla 1 2



Rooney: İnşallah Ronaldo'lu Portekiz elenir!

10/09/2009 07:02:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar

Wayne Rooney, Portekiz Milli takımın 2010 Dünya Kupasına gidememelerini umduğunu söyledi. Bir başka deyişle eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'yu Dünya Kupasında görmek istemiyormuş. Merak etme Rooney, yanlız değilsin. Maçlarda "Nasıl görünüyorum" diye gözü sürekli dev ekranda olan, kendisini her daim görebilmek için evinin her yanını aynayla donatan kendini beğenmiş Ronaldo, bir çok insanın bedduasını alıyor zaten. İsteğin kabul görecekmi bir kaç gün içinde öğrenirsin.



Steaua-Fenerbahçe maçında olay çıkacak!

10/09/2009 02:51:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 1 Response

Steaua'lı fanatik taraftarlar, takımlarının Avrupa Ligi'nden men edilmesi için 22 Ekim'de oynanacak Seaua-Fenerbahçe maçında sahaya girecek. Ayrıca Başkan Gigi Becali'nin, daha doğrusu kulübün, ağır para cezası almasını umuyorlar. Sebep; takım zaten pek iyi başladı diyemeyiz. Taraftar ile Becali'nin arası bir süredir elektrikli. Taraftar-Yönetim kavgasında son hamle Becali'den geldi. Fenerbahçe maçı dahil, bilet fiyatlarına zam yaptı. Burdan taraftarlara sesleniyorum; yapacaksanız bari maç başlamadan birşeyler yapın da maçı hükmen 3-0 kaybedin, boşuna yormayın bizim çocukları.



Galatasaray taraftarlarından Hürriyet'e büyük tepki

10/09/2009 01:46:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 7 yorumlar
Galatasaray taraftarları şu sıralar isyanlarda. Yok ne takımlarına, ne futbolcularına, ne yöneticilere... Fenerbahçeli, kongre üyesi fanatik Ercan Saatçi'nin Hürriyet Gazetesi Spor Müdürlğü görevine getirileceği duyumuna. 2.1 milyon üyeli Galatasaray fan Page ilk tepkiyi gösteren topluluk oldu. Milyonlarca taraftar Hürriyet Gazetesini mail bombardımanına tuttu. Gazete yetkilililerinin geri adım atmasını talep eden taraftların attığı mail şöyle:

Sayın Hürriyet Gazetesi Yetkilisi

Açıkça rengini belli eden ve her yazısında Galatasaray düşmanlığı yaparak ülkemizde holiganizme çanak tutan Ercan Saatçi'yi Hürriyet gibi büyük bir gazetede Spor Müdürü olarak görmek istemiyoruz! Kendisinin yapacağı ve yaptıracağı spor haberlerinde her zaman taraflı yayınlar yapacağına inanıyoruz. Ercan Saatçi' yi samimi bulmuyoruz ve objektif olacağına inanmıyoruz. Hürriyet Gazetesi gibi Turkiye’ nin ve Türk Halkının sesi olan bu gazetede Galatasaraylılarında sesini dinleyeceğinize ve bu kararı verirken bir kez daha düşüneceğinize inanıyoruz!


Anlaşılan derbi öncesi hava şimdiden kızışmaya başladı. Bakalım bu ilk raunttan kim galip ayrılacak.

NOT: Blogumuzu sıkça takip edin, takımınızla ilgili çarpıcı haberleri ilk siz öğrenin. Sağ menüde izleyiciler bölümünden İZLE'yi tıklayın yeter. Ayrıca sağdan Facebook anketini de katılın!



Fuitbolcular da soyunur!

10/08/2009 07:43:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 0 yorumlar
Transfer döneminde adı sık sık Fenerbahçe ile anılan ancak Milan'a transfer olan Oguchi Onyewu ile DC United'lı futbolcular amerikan ESPN dergisi için çıplak poz verdi. ya da çıplak baraj kurdu. demek daha doğru olur. Bayan kitleye çekmek için mi böyle bir şey düşündüler bilmiyorum ama, gay'ler de son sürat bayilere koşuşturmazsa ne olayım!



Kendini atana 10 dakika ceza!

10/08/2009 06:26:00 ÖS Yazar: Esclusivo Sportivo 2 yorumlar

Aslında ilginç bir uygulama olur. Hatta faydalı bile olur. Maçlara artı bir heyecan katar. Başta ceza sahası olmak üzere kendisini kasten yere atan futbolcula 10 dakika kulübede oturacak. Bu fikri ortaya atan FİFA asbaşkanı Jack Warner. Maç izlemeye gelenler kötü artistik hareketler için para vermiyor demiş. "FİFA bu kuralı uygulamaya koyarsa, kendini atanların sayısı bir günde ortadan kalkar" diye açıklama yaptı. Türkiye'de bir çok maç 7-8 kişiyle oynanır, hatta bir takım 6 kişi kaldı diye hükmen yenilgiler çoğalır derim.